Nieuws


Richtlijnen voor een veilige doorstart van de praktijk voor patiënten


Blijf thuis als u ziek bent

ziek

Heeft u koorts, hoest, hoofdpijn, diarree, verlies van reuk- en smaakzin of last met de ademhaling? Kom dan niet naar de praktijk en neem contact op met de huisarts. Is er iemand ziek bij u thuis? Ben je in contact gekomen met iemand die ziek is? Of bent u zelf ziek geweest en nog geen 2 weken klachtenvrij? Kom dan niet naar de praktijk!


ZORG VOOR EEN GOEDE HYGIËNE

handen wassen

Was uw handen thuis gedurende 1 minuut met vloeibare zeep alvorens u naar de praktijk komt. Via onderstaande link vindt u instructies voor een goede handhygiëne. Indien u toevallig toch moet hoesten of niezen, doet u dit in uw elleboog. Gebruik een papieren zakdoekje en gooi het weg na gebruik. Was telkens uw handen. Link: www.youtube.com/watch?v=ioppHbcUk-0


VERMIJD OPENBAAR VERVOER EN KOM ALLEEN INDIEN MOGELIJK

fiets

Kom bij voorkeur te voet, met de fiets of met de auto. Vermijd openbaar vervoer indien mogelijk. Probeer ook andere openbare plaatsen zoveel mogelijk te vermijden. Kom bij voorkeur alleen. Indien u toch gebracht wordt, blijft de begeleider buiten of in de auto wachten. Enkel de patiënt zelf zal de praktijk binnen mogen komen.


BRENG UW EIGEN HANDDOEK MEE

handdoek

Neem 2 propere handdoeken mee. Neem een grote handdoek mee die de behandeltafel zoveel mogelijk bedekt. Bovenop uw grote handdoek brengt u ook een kleinere handdoek mee voor aan het gezicht te leggen. Was telkens uw handdoek uit wanneer u de volgende keer naar de praktijk komt. Het gebruik van uw eigen materiaal vermindert de kans op besmetting.


VERMIJD DE WACHTZAAL EN SANITAIR

wachtzaal

Kom op het uur van uw afspraak naar de praktijk. Wacht buiten of in de auto tot u binnen geroepen wordt door uw therapeut. De deuren worden voor u geopend zodat u de klinken en deurbel niet hoeft aan te raken, ook bij het verlaten van de praktijk. Raak zo weinig mogelijk aan in de praktijk. Vermijd toiletbezoek in de praktijk. Ga dus thuis voor/na de behandeling naar het toilet en was uiteraard uw handen na elk toiletbezoek.


GEBRUIK VAN CHIRURGISCH MASKER, HANDALCOHOL EN TEMPERATUURMETING

mondmasker

Bij het binnenkomen van de praktijk zal uw lichaamstemperatuur gemeten worden en moet u de handen ontsmetten met de door ons voorziene handalcohol. Het dragen van een chirurgisch mondmasker is verplicht. Indien u zelf niet beschikt over een mondmasker, is er de mogelijkheid om er een van de praktijk te gebruiken. Hiervoor vragen wij een vergoeding van €1, gepast mee te nemen. Bekijk via onderstaande link hoe u dit masker op een correcte wijze gebruikt. Bij het buitengaan van de praktijk ontsmet u weer de handen met handalcohol. Het chirurgisch masker houdt u op tot u de praktijk verlaat en gooit u thuis weg. Daarna wast u uw handen thuis terug gedurende 1 minuut. Link: www.youtube.com/watch?v=5VrLvss-1S0


BETAAL ELEKTRONISCH OF VIA OVERSCHRIJVING

betalen

Cash betalingen zijn niet mogelijk. U kan wel betalen via overschrijving of bancontact. Bij gebruik van de betaalautomaat heeft u de mogelijkheid om een wattenstaafje te gebruiken om de toetsen in te drukken. Deze worden voorzien in de praktijk.


ONTSMET SLEUTELS EN GSM

sleutels

Ontsmet op regelmatige basis alledaagse voorwerpen die u veel vasthoudt, zoals uw sleutels, gsm, bankkaart of autostuur.


EXTRA ADVIEZEN EN INFORMATIE

corona

Wij raden aan om zelf bij te houden met wie u in contact komt of in contact bent geweest afgelopen 2 weken. Indien u twijfelt over eventuele risico’s kan u even contact opnemen, liefst per mail info@kinepraktijkelssprangers.be.

Als therapeuten nemen wij zelf uiteraard alle voorzorgsmaatregelen in acht: handhygiëne, ontsmetten oppervlakken en gebruikte materialen, mondmasker, verluchten van de praktijk, slechts 1 therapeut en 1 patiënt gelijktijdig in de praktijk,...

Videoconsulten en telefonische consulten blijven ook mogelijk. Deze worden niet meegeteld in het aantal beurten op uw voorschrift. Het remgeld wordt volledig terugbetaald door uw mutualiteit.


Het moment is gekomen dat we onze praktijk terug kunnen openen onder beschermende maatregelen. Wij volgen hierbij de richtlijnen van overheid en onze beroepsvereniging.

In een eerste fase, in de week van 11 mei, worden de chronische patiënten ingepland (“E-pathologie”). De mensen die hiervoor in aanmerking komen worden door ons zelf gecontacteerd om een afspraak in te plannen.

In een latere fase zullen de behandelingen voor F-pathologie en courante pathologie ingepland worden. Deze blijven we voorlopig nog behandelen met telefonische consults en video consulting. Uw voorschrift voorgeschreven tijdens de corona-periode blijft 8 maanden geldig.

De opstart in onze praktijk is onder STRIKTE NORMEN en met de nodige beschermingsmaatregelen die u hier kunt nalezen. Dit document vindt u ook terug op onze website onder de rubriek nieuws.

We vragen uitdrukkelijk het document volledig door te nemen vooraleer u naar de praktijk komt en deze maatregelen nauwgezet te volgen en te respecteren. Dit is voor uw eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van onze therapeuten en de andere (kwetsbare) patiënten.

Per mail blijven we ook steeds bereikbaar info@kinepraktijkelssprangers.be
Op deze manier hopen wij de praktijk veilig te kunnen openen en alles vlot te laten verlopen.

Samen staan we sterk tegen het coronavirus.


Els en Eva


Laatste nieuws coronamaatregelen

Beste patiënten

Sinds half maart hebben we onze praktijk gesloten en hierbij de richtlijnen gevolgd van de overheid en de Belgische beroepsvereniging voor kinesitherapeuten om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Wij zijn wel telefonische consultaties blijven doen voor patiënten die in behandeling waren. Sinds 14 april kunnen wij ook succesvol videoconsultaties doen via een beveiligd systeem (goedgekeurd door de overheid) in ons kineprogramma.

Op deze manier kunnen we nog beter dan enkel telefonisch opvolgen, met name met controle van het juist uitoefenen van de oefeningen.

Voordeel voor de patiënt is dat deze telefonische en videoconsultaties volledig terugbetaald worden door het ziekenfonds. De patiënt moet hiervoor wel een voorschrift (lopende) hebben.

Wij contacteren jullie zelf indien wij 100% bescherming kunnen garanderen om in de praktijk terug te behandelen met de nodige maatregelen. Verdere info volgt via dit kanaal.

Wij blijven per mail bereikbaar, dus ook om telefonische of videoconsultaties in te plannen:
info@kinepraktijkelssprangers.be

Samen staan we sterk tegen het coronavirus.
Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Els en Eva


Coronamaatregelen

Beste patiënten

In het licht van de precaire en snel evoluerende toestand heeft de Belgische beroepsvereniging voor kinesitherapeuten het standpunt ingenomen om maatregelen te adviseren die een verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen.

Er wordt geadviseerd van niet-dringende behandelingen op te schorten en enkel nog de noodzakelijke behandelingen uit te voeren. Wij zien ons genoodzaakt om tot nader bericht de behandelingen te annuleren. Wij contacteren de patiënten zelf indien er meer duidelijkheid is omtrent maatregelen en indien wij jullie 100% bescherming kunnen garanderen. Verdere info volgt via dit kanaal.

Wij blijven per mail bereikbaar:
info@kinepraktijkelssprangers.be

Alvast bedankt om deze maatregelen te respecteren. Samen staan we sterk tegen het coronavirus.
Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Els en Eva


Certificaat Mulligan Practitioner

Na heel interessante intensieve Mulligan cursussen gevolgd te hebben heel fier om geslaagd te zijn op het examen! Ik behoor nu tot het selecte groepje van Certified Mulligan Practitioners!


Wat is een triggerpunt? (uitleg en video)

Triggerpunten (drukpunten) zijn voelbare (pijnlijke) verhardingen in het spierweefsel die plaatselijk, of op een andere locatie, pijn veroorzaken.

Een triggerpunt kan worden gezien als een knoop in een touw.

Het zijn spiervezels die continue in aangespannen toestand zijn waardoor lokaal de bloedcirculatie belemmerd is en afvalstoffen zich ophopen met alle gevolgen van dien. Door de verkramping zal de spier verkorten en pijn veroorzaken aan de aanhechtingspunten. Ook wordt de pijn via de myofascia ( het vlies om de spier) geleid naar andere delen van de spier.

Een triggerpunt is niet hetzelfde als spierkramp. Je spreekt van kramp als een complete spier zich heftig samentrekt en zich binnen enkele minuten weer kan ontspannen. Een triggerpunt is een verkramping van een klein deel van de spier. Triggerpunten ontspannen zich om fysiologische redenen niet zo snel en kunnen lang blijven bestaan en voortdurend pijnklachten geven. Met behandeling in onze praktijk worden uw triggerpunten behandeld.

Bekijk ook deze video:  https://www.youtube.com/watch?v=TIvIo70Z3eI


Running Smart

De eerste resultaten zijn er met de RunningSmart analyse! Analyse van sporter die geen 2km kon lopen owv rugpijn en in 2 maanden tijd finishen op een halve marathon zonder klachten. Fantastisch! Het is heel fijn werken met deze wetenschappelijk onderbouwde screening bij lopers. Zie ook www.runningsmart.be


Pro-Q-Kine-Kwaliteitslabel behaald

Vanaf het begin van de kwaliteitscontrole heeft onze praktijk het kwaliteitslabel.  Zie www.kinesitherapie.be en vind uw geregistreerde kinesitherapeuten in het Nationaal Kwaliteitsregister voor Kinesitherapeuten.