Nieuws


Certificaat Mulligan Practitioner

Na heel interessante intensieve Mulligan cursussen gevolgd te hebben heel fier om geslaagd te zijn op het examen! Ik behoor nu tot het selecte groepje van Certified Mulligan Practitioners!


Wat is een triggerpunt? (uitleg en video)

Triggerpunten (drukpunten) zijn voelbare (pijnlijke) verhardingen in het spierweefsel die plaatselijk, of op een andere locatie, pijn veroorzaken.

Een triggerpunt kan worden gezien als een knoop in een touw.

Het zijn spiervezels die continue in aangespannen toestand zijn waardoor lokaal de bloedcirculatie belemmerd is en afvalstoffen zich ophopen met alle gevolgen van dien. Door de verkramping zal de spier verkorten en pijn veroorzaken aan de aanhechtingspunten. Ook wordt de pijn via de myofascia ( het vlies om de spier) geleid naar andere delen van de spier.

Een triggerpunt is niet hetzelfde als spierkramp. Je spreekt van kramp als een complete spier zich heftig samentrekt en zich binnen enkele minuten weer kan ontspannen. Een triggerpunt is een verkramping van een klein deel van de spier. Triggerpunten ontspannen zich om fysiologische redenen niet zo snel en kunnen lang blijven bestaan en voortdurend pijnklachten geven. Met behandeling in onze praktijk worden uw triggerpunten behandeld.

Bekijk ook deze video:  https://www.youtube.com/watch?v=TIvIo70Z3eI


Running Smart

De eerste resultaten zijn er met de RunningSmart analyse! Analyse van sporter die geen 2km kon lopen owv rugpijn en in 2 maanden tijd finishen op een halve marathon zonder klachten. Fantastisch! Het is heel fijn werken met deze wetenschappelijk onderbouwde screening bij lopers. Zie ook www.runningsmart.be


Pro-Q-Kine-Kwaliteitslabel behaald

Vanaf het begin van de kwaliteitscontrole heeft onze praktijk het kwaliteitslabel.  Zie www.kinesitherapie.be en vind uw geregistreerde kinesitherapeuten in het Nationaal Kwaliteitsregister voor Kinesitherapeuten.