Mulligan Therapie

Deze behandeltherapie is ontwikkeld door Brian Mulligan (een internationaal befaamde Manueel Therapeut uit Nieuw-Zeeland).   Alle Mulligan technieken zijn manuele technieken om gewrichten terug beter in hun spoor te laten bewegen en zo onmiddellijk klachtenvrij te bewegen.  Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de tractiegordel (zie afbeelding).  De manier van de handvatting van de manueel therapeut en/of van de patiënt is dé essentie om pijnvrij te bewegen.

Mulligan therapie onderscheidt zich op 2 punten in belangrijke mate van veel andere behandelmethodes:

  • de behandeling is pijnvrij
  • u heeft tijdens en na de behandeling zelf een actieve rol (“self treatment”)

Naast het behandelen van scharniergewrichten (o.a. enkel en pols) zijn er ook goede resultaten bij het behandelen van hoofdpijnklachten en de tenniselleboog bereikt. Het mooie van de techniek is dat er direct resultaat moet zijn en dus ook direct kan worden gekeken of deze behandelmethode voor u werkt.

Onze therapeuten zijn Certified Mulligan Practitioners.  Om het internationale belang van het certificaat aan te geven: recent is besloten dat alle therapeuten van het American Olympic Sports Medicine Team Certified Mulligan Practitioners moeten zijn!  Voor meer informatie: www.mulliganconcept.nl


Mulligan Therapie