Medische trainingstherapie

De MTT (Medische Trainingstherapie) en retraining zijn erop gericht om het resultaat van de manuele therapie te behouden en de kans op een wederkerende klacht in de toekomst te verminderen. Het is immers geweten en bewezen dat veel klachten van het bewegingsapparaat te wijten zijn aan een slechte of mindere conditie van bepaalde regio’s in het bijzonder en/of van het hele lichaam in het algemeen. Use it or loose it.

Medische Trainingstherapie is een concept welke ons toelaat op basis van wetenschappelijke informatie een individueel, medisch verantwoord oefenschema op te stellen. Zo zal elk schema verschillend zijn qua oefeningen, dosering, frequentie,… afhankelijk van elk letsel en elke patiënt.

Zo kunnen we werken op kracht, uithouding, coördinatie, stabiliteit en proprioceptie. Door middel van een gericht oefenprogramma kunnen we de huidige klachten onder controle krijgen en toekomstige terugkerende letsels vermijden. De bedoeling is om door juiste training uiteindelijk beter te zijn dan voor dat de klachten ontstaan zijn.


Medische trainingstherapie